Kaalimato.com uudistuu - lue lisää
 
Kaalimato tutkii, kansa vastaa
Kerro herkullinen tarina, sano ääneen kiihottava kokemus tai jaa hellyttävä muisto

AREENA ON SINUN!

PUHEEN AIHE: Mitä mieltä olet avoimesta suhteesta?

Kerro onnistuneesta tai epäonnistuneesta kokeilusta avata parisuhde, tai mikäli sinulla ei ole siitä kokemusta, kerro voisitko harkita olevasi avoimessa suhteessa ja miksi kyllä tai miksi et.

maukas bipari, keski-ikäinen aviopari 18.05.2021
Avoimesta suhteesta voisi kirjoittaa vaikka romaanin, mutta koska tila on rajallinen, tiivistämme rajusti. Teoriassa avoin suhde on helppo, käytännössä vaikea. Fyysinen puoli hoituu omalla painollaan, henkistä puolta täytyy työstää yksin ja yhdessä - ja paljon. Se miten me olemme päätyneet ratkaisuihimme, on liian laaja aihe tässä selostettavaksi, mutta tärkeintä on, että olemme löytäneet itsellemme sopivan toimintatavan. Kutsumme järjestelyämme laajennetuksi suhteeksi, emme avoimeksi. Meillä kummallakin on yksi vakituinen ja pitkäaikainen samaa sukupuolta oleva seksikaveri, vaimolla siis nainen ja miehellä mies. Vakituisuus on ylivoimainen ratkaisu vaihtuvuuteen verrattuna, terveellinen, turvallinen ja tasapainoinen. Vastakkaista sukupuolta emme kaipaa, meillähän on toisemme. Sitä paitsi seksi oman sukupuolen edustajan kanssa on mahtavaa vaihtelua ja erittäin tyydyttävää. Nainen tietää luonnostaan mikä naisen sytyttää ja mies tuntee munaskuissaan mistä mies tykkää. Samaa sukupuolta oleva rakastaja ei aiheuta meille mustasukkaisuutta toisin kuin vaimo vieras mies ja mies vieras nainen aiheuttaisi. Toistaiseksi emme ole toteuttaneet koko nelikon yhteistapaamista, vaikka se tietenkin on mielessä käynyt. Homma toimii näin, miksi järkyttää tasapainoa. Em. järjestely sopii meille molemmille (kaikille), mikä onkin suhteen avaamisen tärkein edellytys. Avoin suhde ei voi toimia, jos vain toinen sitä haluaa.
Vanhanaikainen, N21 ja M25 19.05.2021
En voisi kokeilla avointa suhdetta. En ainakaan pidemmän päälle. Jos parisuhteen vaikka 20 vuoden kohdalla yhdessä haluaisimme päättää, että kerran voimme luvan kanssa "käydä vieraissa" niin siihen olen tilanteen mukaan valmis joustamaan, mutta ajattelen kai liian vanhanaikaisesti ja suppeasti sitten asioita, koska koen, että parisuhde on kahden henkilön välinen suhde. Toki jos molemmat olisivat innokkaita avoimeen suhteeseen niin asia on taas eri. Mutta tällöin tulee olla oikeasti ja rehellisesti molemmille se ok ja ymmärtää miten se vaikuttaa parisuhteeseen ja mitkä voivat olla seurauksia. Se vaatii tietynlaista persoonaa. Itse en tähän koskaan pystyisi, koska minulla on menettämisen pelko ja se johtuu lapsuudesta. Se on ajoittain näkynyt tässäkin parisuhteessa, ei niinkään mustasukkaisuutena, mutta itkuna ja pään sisällä ajatuksena, että entä jos menetän toisen. Ajatuskin siitä, että ensin rakennetaan yhteinen elämä toisen ympärille ja hankitaan lapset ja sitten tuleekin ero ja jää aivan yksin, kun on jo elämänsä rakentanut tietylle polulle, kauhistuttaa. Näin käy valitettavan monelle ja tietenkin voi minullekin tapahtua, mutta ajatus siitä, että mies saisi vapaasti käydä fyysistä ja psyykkistä läheisyyttä ja rakkautta näyttämässä muita kohtaan, niin se vaan ei ole minulle sopiva ajatusmalli. Eikä kyllä mieskään ole koskaan ymmärtänyt avoimia suhteita. Ajatusmallimme ovat samanlaiset ja siksi olemmekin yhdessä, mutta he ketkä ajattelevat eri tavalla, niin heille se voi olla ok ja se ei ole meiltä pois, koska olemme itse valinneet tämän polun ja haluamme toimia juuri näin "vanhanaikaisesti" Olemme sitä sukupolvea, joiden pitäisi tai oletetaan ymmärtävän ja hyväksyvän ja katsovan avarasti ns. normien ulkopuolelta, mutta avoin suhde ei meidän omaan moraaliin kuulu. Emme katso alaspäin niitä, joilla avoin suhde on, mutta se ei ole meille.
Baaripirkko, Nainen 33 20.05.2021
Avoin suhde toimii jos molemmat on samaa mieltä ja ajattelee asiasta samalla tavalla. Mutta vaikka toinen sanoo olevansa siihen valmis,voi todellisuus iskeä baaritiskillä mustasukkaisuutena.Itse olen kokeillut ja se oli juuri sitä.Kun työskentelee baarimikkona niin asiaan kuuluu pieni flirtti ja muu läppä,ja jos suhteen toinen osapuoli ei olekaan niin valmis vapaaseen suhteeseen voi äkkiä tiskillä tulla kiusallinen ja ahdistava tilanne joka ei pääty hyvin.
eettinen lutka, Nainen 24v 20.05.2021
Olen elänyt avoimessa suhteessa nyt kolme vuotta, enkä enää koskaan halua takaisin monogamiaan. Aiemmat suhteet ovat aina päättyneet siihen, että jompikumpi on kyllästynyt ja ihastunut johonkuhun muuhun, vaikka suhteessa sinänsä ei mitään vikaa olisikaan. Minun ja kumppanini seksuaaliset tarpeet eroavat toisistaan melko paljon, joten avoin suhde vähentää suorituspaineita. Selitän homman ihmettelijöille usein näin: Jos minä haluan joogaan, mutta kumppanini ei, menen joogaan jonkun muun kanssa ja kumppanini saa tehdä, mitä haluaa.
Mr.P, M40 21.05.2021
Omalla tavallaan avoin suhde kiehtoo, mutta samalla miettii kestääkö henkinen kantti sen kanssa toimimiseen? Mikäli oma parisuhde kuivuisi pahemmin kasaan tai haluaisimme hakea piristystä avoimilta vesiltä, niin yhteisellä päätöksellä avointa suhdetta voisi lähteä rakentamaan. Tietysti tuota ennen pitäisi sopia selkeät pelisäännöt miten toimisimme ja milloin peliä pitäisi miettiä uudestaan. Tärkeintähän olisi että kaikki kokisivat saavansa jotain positiivista aiheesta, eikä kenelläkään alkaisi mustasukkaisuus vaivaamaan.
Tyttönen, Nainen 29v 21.05.2021
En voisi kuvitella olevani avoimessa suhteessa. Olen jossain määrin konservatiivinen ja ihannoin yksiavioisuutta. Kumppanini ei innostunut edes ajatuksesta, kun ehdotin joskus kolmen kimppaa kahden naisen kanssa.
Henkilö, Pitkässä parisuhteessa 21.05.2021
Haastava on ensimmäinen sana joka tästä tulee mieleen. Uskon silti että jotkut varmasti saavat toimimaan. Varmaankin vaatii seksin ja rakkauden erottamista toisistaan, ainakin jollain tasolla. Minulle nämä kaksi ovat niin sidoksissa toisiinsa etten oikein osaa nauttia niistä erikseen. Myös kommunikoinnin olisi oltava todella hyvällä pohjalla ja suhteen poikkeuksellisen luja. Samalla pohdin että jos suhde muuten olisi poikkeuksellisen luja niin tarvitaanko siihen enää muita? Tai ainahan ne riskit tuossa on että toinen jää sille tiellä. Kaipa monille se että lopulta valitsee aina oman puolison kaiken kokeilun jälkeen on tässä se voimakas juttu. Jokainen pari toimikoon tavallaan, omalla kohdallani en osaisi kuvitella moista. Elän pitkässä parisuhteessa, ja jännittävästi koko ajan kiinnostus muihin kuin omaan kumppanin on vuosien aikana vain vähentynyt. Nuorempana olisin epäillyt että jaksaako sitä toista vuodesta toiseen mutta itse ainakin jaksan kun kommunikaatio ja yhteys puolison kanssa on kunnossa.
Aivas, N31 22.05.2021
Erotan tiukasti avoimet suhteet ja polyamorian. Mielestäni avoin suhde on parempi työkalu kuin elämäntapa, ja sen tulisi palvella 'primäärisuhdetta'. Oma suhteeni avattiin koska henkilökohtaisista syistä emme voineet harrastaa seksiä yhdessä. Avaamalla suhde ehkäistiin "puutteen" luomaa eripuraa ja suojeltiin sitä muuta mitä suhteessa on.
Santtu, n20 28.05.2021
Avoin suhde ei sopisi minulle. Tahdon olla itse lojaali puolisollani ja toivon samaa myös puolisolta minua kohtaan. Olen myös hieman mustasukkainen ihminen, enkä pystyisi kuvittelemaan puolisoani harrastamassa seksiä jonkun toisen kanssa samaan aikaan, kun on parisuhteessa kanssani. Myös omatuntoni ei sallisi minun olevan jonkun muun kanssa samaan aikaan, kun olen toisen kansaa parisuhteessa, vaikka asia olisi etukäteen sovittu. Olisin vain hyvin kiusaantunut.
Ili73, Mies puutteessa 30.05.2021
Nyt kun vakituinen suhde on kestänyt noin 30v vaimollani seksihalut vähentyneet, olis kiva saada rinnalle avoin seksisuhde.

Aloita shoppailu vaikkapa tutustumalla tämän hetken kiinnostavimpiin tuotteisiimme: