Kaalimato.com uudistuu - lue lisää
 

Tenga - Vacuum Gyro Roller

TESTIRAPORTTI

"Laitteen pyörimisominaisuus tuntuu sille kuin peniksen olisi vienyt autopesuun ja sitä kiillotettaisiin oikein urakalla, mutta nautinnollisella tavalla." Mukana olevan masturbaattorin tuntuma on taattua Tengan laatua eli se on suunniteltu erittäin stimuloivaksi ja samalla panostettu pieniin yksityiskohtiin kokonaisvaltaisen tyydytyksen.

CupidoMies 27 v.

Tenga-fanina allekirjoittanut ottaa innoissaan testiin Tengan uuden Vacuum Gyro Rollerin, masturbaattorin, joka yhdistää kaksi aiempaa Tengan tekelettä yhdeksi! Kyseessä on siis modulaarinen lelu, johon voidaan liittää erilaisia inserttejä, "kuppeja". Tengan tuotteille alkuodotukset ovat allekirjoittaneella aina korkealla, joten katsastetaan mihin tämä kyrvänkiillotin ja -imijä pystyy!

Tenga on aiemmin esitellyt tuoteportfoliossaan sekä Vacuum Controllerin että Gyro Rollerin, ja nyt ne on yhdistetty yhdeksi uudeksi kokonaisuudeksi. Tengan Vacuum Gyro Roller siis yhdistää kaksi erilaista stimulaatiota yhdeksi - imun ja pyörimisen. Näitä toimintoja voi käyttää joko yhtä aikaa tai erikseen. Lelu koostuu kahdesta osasta: kookkaasta kontrolliyksiköstä ja siihen liitettävästä kertakäyttöisestä kupista eli koteloidusta insertistä. Kuppeja/inserttejä on saatavilla useita erilaisia ja Tengan verkkosivujen mukaan kontrolliyksikkö on yhteensopiva muun muassa "Original Vacuum" sekä "Air-Tech VC" kuppien kanssa - näiden lisäksi ohjekirjassa mainitaan yhteensopivaksi myös "Rolling" sarja. Käytännössä kaikki samankokoiset kupit (69 mm x 69 mm, pituudella ei väliä) saa leluun kiinni, koska kiinnitys on mekaaninen ja kuppi vain työnnetään paikalleen. Tuntumaa voi siis muokata useaan eri makuun hankkimalla erilaisia kuppeja. Lelua ohjataan neljällä eri näppäimellä, joista kahdella säädetään imutoimintoa ja kahdella pyörimistoimintoa - lisäksi on mekaaninen paineenvapautuspainike hätätilanteita varten, jos vaikkapa virta loppuu kesken imun. Imutoiminnon on/off näppäintä lyhyesti painamalla voidaan vaihtaa kuuden eri imuohjelman välillä, joista kaksi on tasaista imua eri pienellä ja isolla voimakkuudella, ja neljä on vaihtelevia rytmejä. Pyörimistoiminnossa taasen on kaksi erilaista moodia, manuaalinen ja automaattinen. Manuaalisessa moodissa lelun sisällä oleva gyroskooppi tunnistaa lelun kallistuksen ja pyörittää inserttiä kallistuksen suuntaan - mitä jyrkemmin lelua kallistaa, sitä nopeammin se pyörii. Pyörimisnopeuden voi myös halutessaan lukita painamalla pyörimisnäppäintä. Automaattisessa moodissa pyörimissuunta ja nopeus vaihtelee automaattisesti - ohjelmia on tarjolla neljää erilaista. Itse kontrolliyksikkö/lelu on todella helppo ja intuitiivinen käyttää eikä paina kovin paljoa, vaikka kookas onkin, eli käsi ei rasitu sitä kannatellessa. Mainittakoon vielä, että ääntä pyörimistoiminnosta lähtee hyvin maltillisesti, noin samaa luokkaa värisevien lelujen kanssa. Imutoiminto sen sijaan pitää hieman kovempaa mekkalaa varsinkin kovimmalla asetuksella, vaikka ei sekään nyt järkyttävän kovaa melua pidä. Sen verran ääntä kuitenkin lähtee, että se kuulunee viereiseen huoneeseen, vaikka ovi olisikin kiinni.

Insertin/kupin tuntuma on taattua Tengan laatua eli suunniteltu erittäin stimuloivaksi ja samalla panostettu pieniin yksityiskohtiin kokonaisvaltaisen tyydytyksen saamiseksi. Kupin koko on myös suunniteltu Tengamaisesti keskiverto- ja pienemmille peniksille, eli hieman paksummalla kalulla alkaa tehdä jo tiukkaa päästä sisälle. Vaikka kuppi on suunniteltu kertakäyttöiseksi ja tulee valmiiksi liukastettuna, voi sitä käyttää ainakin muutaman kerran uudelleen ennen uuden kupin hankintaa. Insertin pinta on ihonkaltaista materiaalia, mutta valitettavasti kupin sisällä on käytetty pehmikkeenä vettä imevää vaahtomuovia, eli kupin kuivattaminen pesemisen jälkeen on lähes mahdotonta, koska vesi imeytyy vaahtomuoviin ja ilma ei juurikaan pääse kiertämään sen sisällä. Kenties kupin voisi kuivattaa jollain puhaltimella, mutta kovin paljoa ei lämpöä voi käyttää tai insertin materiaali alkaa sulamaan ja haurastumaan. Uudelleenkäytettävyyden lisäämiseksi allekirjoittanut harkitsi jopa kupin avaamista ja oman irrotettavan insertin tekemistä vanhan tilalle samaan kuppiin - lelun toimivuuden kannalta riittänee, että kupin ulkokuori pysyy samana ja insertti riittävän ilmatiiviinä.

Itse tuntuma varsinkin ensimmäisellä kerralla (eli ennen pesemistä ja veden kertymistä kupin sisään) on erittäin mielenkiintoinen ja varsin erilainen muihin markkinoilla oleviin masturbaattoreihin. Pyörimisominaisuus tuntuu sille kuin peniksen olisi vienyt autopesuun ja sitä kiillotettaisiin oikein urakalla, mutta nautinnollisella tavalla. Pyörimisominaisuuden tuntuma myös riippuu erittäin paljon kitkasta, eli mitä enemmän liukuvoidetta, sitä vähemmän stimulaatiota pyörinnästä tulee. Suosittelen kuitenkin käyttämään runsaasti liukkaria (jos uudelleen käyttää kuppia), koska ilman riittävää liukastetta insertti jää kiinni penikseen ja peniksen varren iho menee rullalle, joka tuntuu hyvin epämiellyttävälle. Lisäksi pelkällä pyörimisominaisuudella saa kyllä orgasmin helposti, vaikka koko insertti uisi liukuvoiteessa, koska Tengan inserttien muotoilu on aina ollut markkinoiden parasta laatua. Pienemmällä liukastemäärällä penis voi ylistimuloitua, eli se voi jopa tuntua hieman epämiellyttävälle, jos ei ole kokenut runkkari. Imutoiminnon tehokkuus taasen riippuu täysin siitä, kuinka ilmatiiviinä insertti pysyy. Jos ilmaa karkaa jostain välistä imun ollessa päällä, jää suurin paine ja nautinto saamatta. Itse tykkäsin käyttää imua kovimmalla tasaisella imulla siten, että jatkuvasti vapautin painetta paineenvapautusnapista, jolloin imu ensin kovenee ja sitten vapautuu, luoden suihinottavan efektin. Ei tätä suihinottoon silti voi verrata koska imu on hyvin mekaanista, mutta tällä tavalla pumppaamalla imua saa tehokkaimman stimulaation, varsinkin kun sen yhdistää pyörimistoimintoon samaan aikaan. Pelkällä imutoiminnollakin saa kyllä orgasmin melko helposti, vaikka sen stimulaatio ei ole yhtä voimakasta kuin pyörimisominaisuudella, ja maksimaalisella imulla tuntuma alkaa vaikuttaa jo penispumppumaiselle "treenaamiselle" runkkauksen sijaan. Insertin pesemisen jälkeen tuntuma muuttui hieman erilaiseksi kupin kerätessä vettä sisäänsä. Uudelleen käytettäessä kuppia vettä vuotaa väkisinkin hieman kupin raoista, ja kitkaa on selvästi enemmän. Lisäksi inserttiä ei ole suunniteltu kestämään, eli noin viiden testikerran jälkeen myös ilmaa pääsi virtaamaan eri raoista ja imutoiminnon käyttäminen hankaloitui huomattavasti, kun ilmatiiviys alkoi pettämään.

Loppuun pitää vielä mainita, että valitettavasti testien aikana tuli myös pieniä ongelmia vastaan lelun näppäimien kanssa: kesken runkkusession ohjelmat alkoivat vaihtumaan itsestään ja lelua ei meinannut saada pois päältä, kun näppäimet eivät reagoineet painalluksiin. Oletan, että syynä oli pieni oikosulku ohjauspiirissä, joka oli tullut lelun sisälle päätyneestä kosteudesta. Tämä kosteus on todennäköisesti tullut huonosti kuivuneen kupin imuaukosta, koska työntäessä peniksen sisään pestyyn kuppiin puristaa se kupin sisällä olevaa vaahtomuovia kasaan ja täten puristaa myös vedet pihalle kupin kaikista rei’istä. Tästäkin syystä kuppien uudelleenkäyttäminen on erittäin kyseenalaista, jos niitä ei saa kuivattua kunnolla.

Plussaa Vacuum Gyro Roller saa modulaarisuudesta, helppokäyttöisyydestä ja ensimmäisen käyttökerran nautinnollisesta tuntumasta, joka on täysin erilainen "normaalin" masturbaattorin tuntumaan. Miinusta taasen kuppien kertakäyttöisyydestä ja äärimmäisen vaikeasta pesemisestä sekä kuivattamisesta, kosteudesta johtuvista kosketushäiriöistä, melko kovasta äänestä ja siitä, että uusien kuppien jatkuva hankkiminen tulee ajan kanssa todella kalliiksi. Olisin toivonut lelulta hieman enemmän kestävyyttä/luotettavuutta kosteuden suhteen sekä kuppien uudelleenkäytettävyyttä, joten tätä on hankala suositella muille kuin himorunkkareille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja ovat valmiita joko tekemään omat inserttinsä tai hankkimaan uusia kuppeja säännöllisesti.

Kirjoittanut: Cupido
Edellinen arvio: Womanizer - OG, G-Spot Vibrator Seuraava arvio: ZENN - Sharon Real Life Sex Doll