Kaalimato.com uudistuu - lue lisää

Mystim - Tension Lover 7 sähköstimulaatiolaite

TESTIRAPORTTI

Mystim-tuotesarjan elektrostimulaattori testattiin perusteellisesti Antaian toimesta. Laite paljastui monipuoliseksi yhdistelmäksi vibraattorimaista värinää ja akupunktiomaista nipistelyä. Seksuaalisesti nautinnollisten tuntemusten lisäksi laite auttoi myös selkä -ja kuukautiskipuihin. Antaia suosittelee laitetta lämpimästi.

AntaiaSinkku, nainen 43 v.

Seuraavana testivuorossa oli saksalaisen Mystim-firman elektrostimulaattori, Tension Lover 7F. Olin pitkään varautunut elektrostimulaation suhteen, sillä oletin että se koostuisi lähinnä nipistelystä ja olisi turhankin kivuliasta puuhaa ilman kummempaa nautintoa, ja olin huolissani myös siitä, että sähköimpulssit voivat pahimmillaan vielä aiheuttaa kouristuksia, hengenvaarallisiakin sellaisia.

Kuitenkin kun tämä laite paljastuikin TENS-tyyppiseksi, kiinnostukseni heräsi: lääkärini oli suositellut minulle TENS-laitetta krooniseen kipuun ja olin kuullut moisista laitteista paljon kehuja niitä kivunhoitoon käyttäviltä. Kun vihdoin pääsin laitteen kanssa alkuun (se vaikuttaa aluksi monimutkaisemmalta kuin mitä se on), sen vaikutus todellakin paljastui monipuoliseksi yhdistelmäksi vibraattorimaista värinää ja akupunktiomaista nipistelyä, riippuen siitä millaiseksi sen impulsseja sääti. Eli laitteen tuoma stimulaatio EI siis koostu pelkästään nipistelevistä, kivuliaista sähköiskuista, niin kuin sitä helposti luulisi; pehmeää ja nautinnollistakin surinaa on tarjolla.

Alku laitteen kanssa oli haastavaa; jo ohjausyksikön paristokotelon auki saaminen oli hankalaa (sitä kantta pitää painaa ja vetää alaspäin samanaikaisesti; ohje on vähän epäselvä). Samoin impulssien leveyksien ja tiheyksien ja taajuuksien hahmottamisessa meni (humanistille) hieman aikaa. Tätä ei helpottanut se, että saksalaisten valmistajien hieman ontuva englanti oli turhauttavan täynnä vouhottavaa mainospuhetta silloinkin, kun lukija etsi teknisiä käyttötietoja. Plussaa muuten siitä, että Kaalimadolta saa suomenkielisen käyttöohjeen englanninkielisen tekstin oheksi; se on tiivistetty ja selkeämpi kuin alkuperäinen ohje. Sillä pääsee hyvin alkuun.

Homman hiffaaminen onnistui huomattavasti helpommin, kun pistin elektrodien piuhat kiinni laitteeseen, piuhat elektrodeihin, elektrodit iholle (aluksi reidelle) ja aloin kokeilla eri pulssinleveys-ja tiheysyhdistelmiä.

Tässä on muistettava, että elektrodeja tarvitaan joka kerta tuo pari, sillä virta kulkee niiden välillä elikkä ne muodostavat piirin. Maallikko on hyvinkin voinut tottua siihen, että laitteen virtaska näkyy ulos tullessaan vain siinä yhdessä ainoassa pääteosassa, kuten vaikkapa hieromasauvassa, vaikka sen sisällä tanssisivatkin plussat ja miinukset. Kun käytämme sähkölaitetta, virta kulkee yleensä laitteen läpi; tässä tapauksessa kuitenkin se lopullinen osa, se "päätelaite" jonka läpi virta kulkee, on sinun vartalosi. Joten elektrodit kannattaa laittaa niin että niiden välillä on semmoiset kaksi-kolme senttiä tilaa; jos taas haluat virran kulkevan vaikkapa koko lantion lävitse niin aseta elektrodeista toinen ristiselkään ja toinen häpyluun päälle, tai molemmin puolin intiimiä kohtaa, jota haluat stimuloitavan, jne.

Valitsin useista erilaisista sykeohjelmista N-ohjelman, sillä siinä stimulaatiota voi säädellä täysin itse. Asetuksia voi säätää kolmella eri tavalla: impulssin leveys (width), impulssin toistumistiheys (rate), virran voimakkuus (yläosan säätönupit) ja näiden yhdistelmät antavat huomattavan erilaisia tuntemuksia. Täten on hankala sanoa, että mitkä asetukset edes vastaisivat sitä, että laite on "täysillä" tai "hiljaisella;" riippuu vähän mistä roikkuu. Impulssit voivat sulautua yhteen joko miellyttäväksi, vibraattorimaiseksi "surinaksi" (mitä suurin osa tuotteen stimulaatiosta itse asiassa on) jos toistumisvälin säätää nopeaksi (yli 80 hz) tai ne voi jakaa hitaampiin toistumisväleihin (vaikkapa 5 hz) niin että yksittäiset pulssit pystyy erottamaan toisistaan. Tällä lailla erikseen rytmikkäinä tuntuvat impulssit, jos ne asettaa "täysille" (eli yläosan säätönupit kaakkoon) tuottavat enemmän kipua kuin "surina," ja saavat lihakset supistelemaan (ja pahimmillaan kramppaamaan). Tämä jälkimmäinen tunne on lähinnä sitä mitä oletin elektrostimulaattoreiden olevankin, eli nipistäviä pikku sähköiskuja. Se missä vaiheessa miellyttävä värinä muuttuu kivuliaaksi piiskaniskuksi, on tietystikin hyvin yksilöllinen juttu, mutta itse sanoisin että intiimialueillakin käytettynä ne vahvimmat impulssit eivät ole läheskään yhtä kivuliaita kuin vaikkapa nänninnipistimien (perhosnipistimet) tuottama kipu. Tunnetta voi todellakin verrata lähinnä piikkimattoon ja/tai akupunktioon.

Alapään hermoja tuote stimuloi vallan mainiosti, vaikka harmillista olikin se, että stimulaation paikkaa ei voi vaihdella niin että saisi hierovaa, hyväilevää liikettä aikaiseksi--elektrodien on pysyttävä paikoillaan, ja jos aiot siirrellä niitä, virta pitää ensin katkaista ko. piiristä (virtanuppia kääntämällä) jotta et saa sähköiskuja näppeihisi. Toisaalta oli ihana vain käydä pitkäkseen ja antaa laitteen hoitaa hierominen ilman että sitä tarvitsi itse tehdä yhtään mitään! Taivaallista. Kun elektrodit pisti klitoriksen ja/tai emättimen suun kummallekin puolen ja antoi niiden surista kymmenen minuuttia niin huh! Todellakin paikat herkistyivät, vaikken itse kyllä millään kokeilukerralla orgasmeja itse virrasta saanut vaan hoidin hommat loppuun omin käsin. Paikat muuttuivat aivan uskomattoman kosketusherkiksi ja verenkierto elpyi todella mahtavasti, ja orgasmit olivat erittäin voimakkaita. Tämä oli todella positiivinen yllätys.

Kaikkia värinäohjelmia en ehtinyt edes kokeilla, koska kuten yleensäkin, pidän enemmän tasaisesta surinasta ja/tai jyskytyksestä ja käytin enemmän niitä. Jotkut niistä olivat kyllä ihan mukavia, jos tykkää yllätyksistä, siitä että stimulaatio vaihtelee jatkuvasti. Jätettäköön eri ohjelmien testaukset itse kullekin, sillä jo perusstimulaatio itsessään oli todella positiivinen uusi löytö.

Kokeilin impulsseja myös selkä-ja kuukautiskipuihin ja niihinkin ne toimivat vallan mainiosti; etenkin kovimmilla, "BDSM-asetuksilla" eli tuimilla nipistyksillä sai todella tehokkaasti harhautettua kehon omia kipuimpulsseja ja väsytettyä kramppaavat lihakset. Kun virran laittoi kulkemaan koko lantion läpi (molemmat elektrodiparit aseteltuna niin että kummastakin oli yksi elektrodi alavatsalla, toinen ristiselässä), tunsin kuinka vatsalihakset nykivät ja sisuskalut vain hytkyivät! Itse asiassa sekä esileikin aikana että kuukautiskipua hoitaessa tehoa ei pystynyt pitämään täysillä, jos elektrodeja oli myös etupuolella koska se alkoi "potkia" munasarjoja niin lujaa että se oli jo turhankin epämukavaa; kivunhoitoon huomasin tepsivän paremmin sen, että laitoin vain kaikki elektrodit ristiselkään.

Sanoisin että noin puolen tunnin stimulaatio on tehokas kivunhoitoon, ja jo kymmenen minuuttia on jo hyvä aikaintiimialueiden kiihotukseen. Näihin on kätevästi olemassa ajastin (10 minuuttia, 20 minuuttia, 30 minuuttia, jne.), joten laitteen voi vain jättää jyskyttämään; se kääntää itse itsensä pois päältä, kun aika on kulunut loppuun. Ainoa mikä tuossa harmitti vähän oli, että uudelleenkäynnistäminen oli hieman vaivalloista; piuhat piti irrottaa kontrolliyksiköstä ja nupit kääntää pois päältä ja sitten taas laittaa piuhat takaisin kiinni ja nupit päälle jotta laitteen sai käynnistettyä uudelleen.

Toinen harmillinen puoli oli se, että elektrodien liima kului pois todella nopeasti: jo neljännellä käyttökerralla piti olla painelemassa niitä takaisin iholle ja lopulta piti käyttää pehmeää kuituteippiä (samanlaista, jolla sairaalassa teipataan milloin mitäkin iholle) jotta sain ne pysymään paikoillaan. Elektrodithan nyt ovat yleensä kertakäyttötavaraa muutenkin, mutta olisi ollut kiva, jos Mystim olisi vaivautunut pistämään tähän suhteellisen hintavaan settiinsä pikku tuubillisen elektrodiliimaa ja/tai teippiä jotta elektrodien käyttöikää olisi voinut pidentää ilman että pitää itse hankkia kiinnitystarpeita. Tai no, voivathan he tehdä bisnestä myymällä uusia elektrodipakkauksia... joita myös saa Kaalimadosta, jos nämä alkuperäiset levähtävät lopullisesti. Joten vaikka liima kuluukin loppuun nopeasti, ei silti tarvitse pelätä, että koko setti on lopullisesti täysin käyttökelvoton.

Summa summarum: hieman työläs käyttää koska laitteen asetusten ja elektrodien kanssa räpeltämisessä menee aikansa joka ikinen kerta, kun sen kaivaa laatikosta, ja täytyy varautua siihen, että elektrodit kuluvat loppuun pian, mutta tämä kaikki on vaivan arvoista. Stimulaatio on todella miellyttävää ja tehokasta sekä eroottisessa että kivunhoitotarkoituksessa. Jos pelkäät sähköstimulaatiota, pelkosi voivat olla turhia; kyse ei ole pelkästä kivun tuottamisesta sähköiskuilla, vaikka tuotteella on mahdollista tehdä sitäkin--se vastaa näet täysin kivunhoitoon käytettyjä TENS-laitteita, joita mummosikin käyttää kolotuksiinsa! Jos pidät perusvibraattorien värinästä, Tension Loverin keveimmät stimulaatioasetukset vastaavat niitä, eikä kivuliaita asetuksia tarvitse käyttää ollenkaan jollei ole kinkyllä päällä. Kinkyllä päällä ollessa laite on siihenkin tarkoitukseen vallan mainio, vaikkei sillä maailman kovinta kipua saakaan tuotettua (tämä tietty riippuu yksilöstä; jokaisella on kipukynnys eri paikassa). Laitteella saa heräteltyä sekä hermoja että verenkiertoa että lihaksia paremmin kuin monilla vibraattoreilla ja klitoriskiihottimilla, ja se että sitä voi käyttää "handsfreenä" on ylellisen nautinnollista, kun voit vain maata ja laite "hieroo."

Tension Lover 7F on erittäin hyvä vehje ja tulen varmasti ottamaan sen vakituiseen käyttöön - suosittelen lämpimästi!

Kirjoittanut: Antaia
Edellinen arvio: Elegance - Exquisite Vibraattori Seuraava arvio: Satisfyer - Mr. Rabbit vibraattori
v