Kaalimato.com uudistuu - lue lisää
 

Elvie Trainer

TESTIRAPORTTI

Puhelinsovelluksen treeniohjelman avulla käytettävä Elvie Trainer sopii testaajan mielestä määrätietoiseen lantionpohjalihasten treenaamiseen, johon se on suunniteltukin. Treenaaminen on sovelluksen minipeleillä mielekästä ja helppoa.

n00bsM22,N20

Elvie on lantionpohjantreenauslaite, mutta ei kuitenkaan geishakuula. Jos aletaan puhumaan treenaustermein, Elvie ei ole paino vaan enemmänkin fitnessranneke. Sen markkinointi on pääasiallisesti suunnattu synnyttäneille, joihin en itsekkään kuulu, ja muutkin sitä voivat tietenkin käyttää! Toki treenin eteneminen ja seuraaminen saattaa olla erityisen kiinnostavaa synnyttämisestä palautuville.

Laite saapuu tyylikkäässä ja viimeistellyssä paketissa, jonka avaaminen on suorastaan ilo. Ei turhaa roinaa tai muoveja ja kannen auetessa tuote on nätisti ja puhtaasti esillä. Paketti vaikuttaa laadukkaalta ja on visuaalisesti miellyttävä. Paketin sisältä löytyy säilytyskapseli, itse laite ja kaikki ohjeet ja johdot sen käyttöön. Pakkaamista ja visuaalista ilmetä on selkeästi mietitty ja se on erittäin onnistunut.

Elvie on väriltään pirteän mintunvihreä ja sen muotoilu on yksinkertainen ja elegantti. Laitteella on pyöreän putkimainen säilytyskapseli, jossa laitetta voi säilyttää ja jolla se myös ladataan. Kapseli on laadukkaan oloinen, sopivan pieni ja visuaalisesti miellyttävän näköinen. Menee helposti laukussa mukana mihin vaan! (En tosin tiedä miten lentokenttäsedille tämän selittäisi, kun jo kulmameikkisivellin tuottaa vaikeuksia). Pakkaus aukeaa toisesta päästä painamalla, joka tuntuu hyvin laadukkaalta ja helpolta. Lataaminen toimii kätevästi USB-portista ja käyttää laitteen koteloa laturina, mutta ongelma on, ettei laite lataudu kuin yhdessä asennossa. Kotelon tulee siis olla siten, että laitteen .häntä. on ylöspäin. Ilmeisesti muuten laitteen latauskohta ei osu riittävän hyvin kotelon vastikkeeseen. Kotelossa on tasainen puoli, ja sen ollessa pöytää vasten laite lataa. Oma vaistoni ja sisäinen aivoton kuluttajani haluaa kuitenkin koko ajan laittaa kotelon pystyyn, ja ensimmäisen lataustunnin jälkeen sainkin hetken ihmetellä, kun virtaa ei ollut tullut.

Tämä osoittautuu kuitenkin pieneksi ongelmaksi, sillä yksittäinen lataus kestää ihan hullun kauan. (En tänä n. Kk testausaikana joutunut ensimmäisen latauskerran jälkeen lataamaan Elvietä kertaakaan). Tämä juontaa juurensa siihen, että suurin osa laitteen toiminnallisuudesta tapahtuu puhelimen sovelluksessa, ja Elvie toimii vain puristusten mittalaitteena.

Sovelluksen löytää ilmaiseksi normaaleista kauppapaikoista, eikä sen asentamisessa ole sen kummempia ongelmia. Itselleni sovelluksen käyttöliittymä vaikutti hieman epäselvältä ja vaati jonkin verran tutkimista ennen kuin sen kaikki ominaisuudet tulivat tutuiksi. Sovellus yhdistetään laitteeseen bluetoothilla, jossa ei itselläni ollut sen kummempia ongelmia. Elvie saadaan hakemaan bluetoothia simppelisti kädessä puristamalla kevyesti ennen paikalleen laittoa, ja eikun treeniksi!

Treenaaminen sovelluksessa toimii ns. minipeleillä, joten siinä on mielekästä pysyä mukana. Sovelluksesta näkee treenauksen vaikutuksen, voiman, nopeuden jne. Sen avulla on treenaamisesta paljon helpompaa tehdä tapa ja pitää sitä määrätietoisempana. Itse käytin treenivaihtoehdoista .kovinta., eli 5krt viikossa, saadakseni mahdollisimman paljon käyttökertoja ennen arvostelua ja sovelluksen mukaan tuloksiakin on kerennyt tulemaan. En ehkä normaalikäytössä tule Elvietä näin tiheään käyttämään, ja onneksi kevyempiäkin treenivaihtoehtoja löytyi. Elävässä elämässä en ole ainakaan vielä huomannut merkittävää eroa entiseen, mutta kuukausikin on niin lyhyt aika treenata. Tästä treenistä on vähän huonompi ottaa ennen jälkeen -kuvia.

Vertailu sovelluksessa tapahtuu keskiarvoihin, joten alkuun kerätystä tiedosta ei kovin paljoa saa irti, mutta ajan kuluessa dataa ja vertailukohtaa löytyy aina enemmän. Keräystapa turhautti minua alkuun, kun sain paljon paremmat tulokset ensimmäisellä käyttökerralla kuin mitä muutamaan seuraavaan viikkoon. Uskon vahvasti tämän johtuneen ekan kerran jännityksestä ja ensimmäisellä kerralla minulla ei ollut mitään ongelmia saada pidettyä Elvie oikealla mittauskohdallaan, mitä myöhemmin esiintyi ennen kuin opin juuri sen oikean kohdan, mistä laite ei luiskahda pöksyihin ennen aikojaan.

Treeniä voi tehdä niin istuen kuin seisaaltaankin, ja housut voi laittaa päälle Elvien ollessa treenikuopissa. Suositeltavaa on kuitenkin treenata joka kerta samalla lailla, etteivät tulokset eroa asennon takia. Tähän olisin kaivannut jotain valintavaihtoehtoa, jolla asentoa voisi vaihdella ja sovellus keräisi "seisomadataa" ja "istumadataa", jota sitäkin voisi sitten vertailla.

Kirjoittanut: n00bs
Edellinen arvio: We-Vibe - Jive kuulavibraattori Seuraava arvio: Rianne S - Pussy Playballs