Kaalimato.com uudistuu - lue lisää
 
Kaalimato kysyy, kansa vastaa
Kerro herkullinen tarina, sano ääneen kiihottava kokemus tai jaa hellyttävä muisto

AREENA ON SINUN!

Kaalimato.com kerää tälle sivulle ihmisten kommentteja ja kokemuksia seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä aiheista.

Kerro oma kokemuksesi ja lähetä se meille! Arvomme kirjoittajien kesken joka kuukausi Kaalimato.com lahjakortteja (arvo 30e).

Edellisen aiheen (Sytytkö spontaanisti vai tarvitsetko lämmittelyä?) lahjakortin voittaja on arvottu: voittaja on nimimerkki Juge90, onnittelut voittajalle ja iso kiitos osallistumisesta kaikille!

Lahjakortti on toimitettu sähköpostitse voittajalle.

Jatkamme lahjakorttien arvontoja suunnitelman mukaisesti, kannattaa siis jakaa oma kokemus tällä palstalla.

Jos haluat osallistua lahjakorttien arvontaan, kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Voit lähettää oman kokemuksesi myös ilman sähköpostia. Emme julkaise epäasiallisia viestejä. Pidätämme oikeuden käyttää kommentteja ja tarinoita myös muualla.

Osallistu keskusteluun
Kommenttisi / tarinasi
Nimimerkki Keksi nimerkki, joka näkyy tarinasi yhteydessä
Kuvaus Kuvaile hieman taustaasi, esim. 'Mies 28v', 'Pariskunta M42v N30v' jne..
Sähköposti Anna sähköpostiosoite, jos haluat ottaa osaa palkintojen arvontaan.
Tilaan samalla uutiskirjeen
Kiitos tarinasi / kokemuksesi jakamisesta! Käsittelemme ja julkaisemme saamamme painokelpoiset vastaukset niin pian kuin suinkin. Jos osallistuis samalla palkontojen arvontaan antamalla sähköpostiosoitteesi, ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti vastausajan päätyttyä.

Keskusteletko seksiin liittyvistä asioista kumppanisi kanssa?

Jos seksikeskustelu kumppanin kanssa luistaa, mitä positiivisia asioita siitä on seurannut? Millä tavoin seksiin liittyvää keskustelua voi mielestäsi parantaa ja/tai helpottaa?Öljyllä leikkijä , N20 01.09.2022
Keskustellaan. Ja usein. Jaetaan ajatuksia mistä kumpikin silloin on tykästynyt, mm johonkin uuteen. Mitä haluaisi seuraavaksi koittaa. Jotain mitä tekisi mieli tehdä nyt. Vähä niinkuin keskustelisi että mitä iltapalaksi. Tehdäänkö tavalliset voileivät vai kokataanko itse mausteisia munakkaita. Keskustelusta tulee molemmille mukava olla ja uudestaan ja uudestaan on läheisempi olo. Helppoon keskusteluun kannattaa varautua parilla tunnilla (koska ikinä ei tiedä mitä keskustelu tuo tullessaan), avoimin mielin ja telkkarin voi laittaa päälle jos ei halua hiljaisuudessa jutella. Mieluiten möläytä mitä on sanottavaa kuin että jätät sanomatta.
M@isku, N50M54 06.09.2022
Keskustelen todella, jaetaan fantasiatkin. Niistä saa kivaa lisävirtaa ilman ns. ylimääräisiä ihmisiä suhteessa. Suhde on paljon läheisempi, kun siinä voi jakaa aremmatkin asiat.
Teea, Nainen 35v 06.09.2022
Kyllä keskustellaan ja hyvä niin, kaikkea jaettu fantasioista mahdollisiin uusiin ideoihin ja toiveisiin. Exä oli ujompi eikä oikein halunnut näistä puhua ja siinä ehkä syykin miksi on eksä. Puhuminen kannattaa!
seikkailua_kaipaava, Mies 39v 06.09.2022
Ei keskustella tarpeeksi. En oikein koe että tarpeeni olisivat vaimolleni tärkeitä, sillä hän haluaa vain perusseksiä, eikä halua kuulla mitä minä tahtoisin kokeilla.
Omenapuuro, N40, 2.kertaa naimisissa 06.09.2022
Keskustellaan, varsinkin rakasteltu jälkeen. Mikä tuntui hyvältä, mitä voisi tehdä toisin. Seksi on ollut nyk. puolison kanssa alusta lähtien upeaa ja yksi syy on keskustelu. Avoimin mielin on mielestäni helpompi olla, jos seksuaalikasvatus on ollut osa omaa kasvamista. Toki aina voi oppia! Seksistä ainakin oppii uutta monien tilanteiden ja oman kasvamisen kautta. Keskustelun seksistä voi aloittaa vaikka pimeässä huoneessa, jos tuntuu häveliäältä. Ja vaikka vain sanoa yhden asian. Tärkeää on myös kuunnella kumppania/kumppaneita. Keskustella voi myös seksin aikana. Tuntuuko tämä hyvältä, minusta tuntuu hyvältä, kokeilisitko tehdä näin. Toisen kehon kielestä oppii samalla ja kosketuksen kautta viestit välittyvät myös. Anna palautetta, ota palautetta vastaan. Kysy, kuuntele. Koske.
Mei, Pariskunta -84 06.09.2022
Kyllä sitä pitkän suhteen mukana on tullut keskusteltua. Ja varsinkin kumppanin kipuilusta (endometrioosi) yhdynnän aikana. Parempaan nautintoon kummallakin. Pitäisi enemmän kertoa mistä pitää.
Fantasioija, Nainen 21v 06.09.2022
Keskustellaan aina kun siihen on tarve. Ollaan aika selkeillä vesillä myös toistemme haluista ja tarpeista. Avoimuus on kaiken A ja O! Keskustelu on ihan tavallista eikä yhtään noloa ja otamme toisemme ajatukset huomioon. Yleisin keskustelun aihe on tällä hetkellä ollut seksin määrä. Kertomalla kumppanillesi mitä kaipaat niin saat takuuvarmasti kaipaamasi seksikokemuksen! Keskustelemalla myös opit tuntemaan kumppanisi!
Mmr, Keskustelu 07.09.2022
Hyvin luistaa ku kaikki puhutaan suoraan. Kokeilut , visuaaliset ajatukset ja yhdessä toimiminen. Mukana tarvittaessa lämmittelyyn laitteet....mutta kaikki mikä toimii yhdessä on hyväksyttävää. Pitää mielen virkeenä.
mies 50 kouvola 07.09.2022
moi vähän keskustellaan olisi mukava saada tietää mitä avopuoliso haluaa.
HykeläisetM48N50, Keski-ikäinen onnellinen pariskunta joka haluaa kokeilla kaikkea uutta 07.09.2022
Keskustellaan, ja avoimesti. Se auttaa ymmärtämään toista ja toisen käytöstä tilanteissa, niin seksissä kuin muillakin osa-alueilla. Se luo uskallusta kokeilla jotain uutta mitä itse ei ehkä ole hoksannut ajatellakaan. Keskusteluun ryhtymistä ja keskustelua auttaa molemmin puolinen hyväksyminen ja ymmärrys. Kaikesta toisen jutuista ei tarvii tykätä tai kokeilla, mutta hyväksyä toisen erilaisuus ja oma ajatusmaailma asioita kohtaan. Ei saa tuomita toista osapuolta!
Vain unelmointia..., Mies 44 v. 07.09.2022
Ei keskustella, eikä muutenkaan puhuta asioista oikeilla nimillä. Jos alkaa keskustella jostain seksiin liittyvästä, niin se on joko "tirsk"-juttuja tai sitten maailman suurin synti. Mielelläänhän siitä puhuisi ihan oikeilla nimillä, mutta vastapuoli ei ole siihen oikein suostuvainen. Ja sehän olisi yksi suurimmista synneistä jos erehtyy puhumaan fantasioista ja siitä mistä tykkäisi ja miten haluaisi :(
Niina, N38 08.09.2022
Seksistä puhuminen on ollut aina vaikeaa minulle, mutta ihan vasta olen kerännyt rohkeutta ja ehdotin miehelleni leluja ja hän innostui niistä. Pikkuhiljaa keskustelua lisää ja seksi vain paranee paranemistaan.
Ilman seksiä, M54 08.09.2022
Nyt kuulun niiden onnettomien joukkoon, jossa kotona ei seksistä keskustelusta tulee edes aloittestani mitään. Alkaa aisa väsyy ja kuukahtaa ku ilman kosteutta. Miksi naiset on niin yli siveellisiä, nudeilu ja seksi on tabu. Keski euroopan saunoissakin osataan kylpeä yhdessä kaikkien kanssa yhdessä nudeina.
Kaltzon, Mies43Nainen32 08.09.2022
On alettu keskustelemaan ja siitä on vain seurannut upeita asioita. Olemme jakaneet toiveita ja myös toteuttaneet niitä. Keskustelujen kautta olemme saaneet seksi elämäämme mukavia mausteita esim erilaisten vaate ja leluhankitojen myötä ja uskoisin molempien meidän olevan tyytyväisempiä seksi elämäämme kuin aikaisemmin. Keskustelu vapauttaa vaikka asiat voi olla hankaliakin mutta suosittelen. Mitään ei menetä.
kartsa, mies 58 08.09.2022
Keskustellaan ja aina kysytään toisiltamma mistä tykkää. Kyllähän se loppu huipentuma on aina tullu ku tiätää mistä toinen tykkää seksi puuhis. Niin sanotusti pimpin nuoleminen on sen jälkeen kumppanin miälestä parempaa ku oon ensin ollu siälä sisällä. Sitten viän kumppanin kiälellä sinne orkasmiin.
SeksiOnTylsää, M34 N44 08.09.2022
Yritän keskustella seksistä ja minkälaisia fantasioita vaimolla on mutta aina sama vastaus että ei jaksa nyt keskustella tästä. Häntä jotenkin hävettää keskustella, monta kertaa myös kysynyt jos saisin katsella kun hän masturboi mutta ei 12v naimisissa.
Tosinainen 40, Avioliitossa kuusi vuotta, yhteiseloa 10 vuotta. Ei lapsia. 08.09.2022
Tottahan toki avoimesti aviopuolison kanssa keskustellaan omista mieltymyksistä. Keskustelut ovat johtaneet entistä nautinnollisempiin lemmenleikkeihin sekä uusiin ulottuvuuksiin.
Kaikkea tehdään, Nainen 26v 08.09.2022
Kyllä keskustellaan, kaikesta avoimesti. Niin epämiellyttävistä asioista seksissä niinkuin myös fantasiat joita yritetään myös toteuttaa. Seksistä puhumista voi parantaa vaan olemalla avoin oman kumppanin kanssa, luottamus on kaiken perusta.
Mr.P, M40 09.09.2022
Satunnaista keskustelua seksistä ja siihen liittyvistä asioista. Joskus menee syvällisemmäksikin ja mietitään mitä olisi voitu tehdä eri tavalla tai mitä haluamme kokeilla tulevaisuudessa. Useimmiten kuitenkin toinen tekee ehdotuksen toiselle ja sitten ollaankin peittoa heiluttamassa. Seksin aikana olemme yleensä hiljaa. Perisuomalaiseen tapaan aloitus on aina hankalaa, mutta jos sanainen arkku narahtaa auki, niin juttua riittää.
Piikki, N37M35 11.09.2022
Kyllä keskustellaan, kaikenlaisissa tilanteissa, mutta omat mieltymykseni ovat liian rajuja tai outoja vanilja-miehelle. Totta kai kerrotaan puolin ja toisin mistä pidetään tai oliko seksi erityisen miellyttävää. Olen kinky ja turhautunut, tiedän ettei mikään määrä keskustelua innosta tai rohkaise häntä eikä ihmisen pidä toimia seksin suhteen itselleen vieraalla tai vääräksi kokemallaan tavalla. Avoin keskustelu on positiivinen asia, mutta ei se välttämättä muuta mitään.
Justus, Mies 33v 13.09.2022
Eipä kumppania oikein kiinnosta seksistä puhuminen (eikä oikein harrastaminenkaan).
Puhun ja pussaan, M27 N30 14.09.2022
Kyllä meillä keskustellaan jonkinverran, toki enempikin voisi, mutta sen olen huomannut, että seksielämämme on parantunut paranemistaan mitä avoimemmin ollaan puolison kanssa keskusteltu. Yksinkertaisimmillaan puhutaan seksin aikana että mitä kumpainenkin haluaa ja tuntuuko milloin mikäkin hyvältä, se vaatii edelleen työtä, mutta suunta on oikea!
Villu, Mies 24 14.09.2022
Avoimesti seksistä keskustelu on ollut itselle aina hyvin luonnollinen asia, mutta tyttöystävälleni ei niinkään ja keskustelu aiheena lähes tabu. Kuitenkin asian esille tuonti on helpottunut kun on aloittanut kevyesti kuten kysymällä mikä asento kiinnostaisi ja vähän mieltymyksistä. Ajan kanssa seksi puheenaiheena on normalisoitunut ja tämä on luonut rennomman otteen koko harrastukseen ja sitä myötä myös parantanut paljon seksin laatua. On mukavampi harrastaa seksiä yhdessä kun molemmat tasantarkkaan tietävät mistä toinen nauttii ja mikä kiihottaa.
Tume, Pariskunta M40v N38v 15.09.2022
Kyllä keskustellaan suhteellisen paljon. Jaetaan toistemme fantasioita ja mitä haluaisimme toisillemme tehdä.
konehuone mestari , M33 15.09.2022
Puhutaan jonkin verran, esim. Mikä ollut mukavinta. Ja minkälaista seksiä haluis, pitkän vai lyhyen kaavan.... Ja leluista harvoin puhutaan....
Eetu2004, Pariskunta M18.v' N19.v 15.09.2022
Saatamme pari keskustelua keskustella seksistä ja siihen liittyvistä asioista. Joskus menee syvällisemmäksikin ja mietitään mitä olisi voitu tehdä eri tavalla tai mitä haluamme kokeilla tulevaisuudessa. Seksin aikana olemme yleensä hiljaa.
48v 15.09.2022
Kyllä. Sillä voi lämmitellä tunnelmaan jo aikaisessa vaiheessa vaikka oltaisi missä tahansa missä itse esileikkiin tai aktiin ei voida mennä, syystä tai toisesta. Toiveet on myös hyvä keskustella ja tuoda esille. Aiemmin pitkässä avioliitossa asioista ei juuri puhuttu. Nykyään eri kumppanin kanssa katsotaan yhdessä pornoa ja surrutellaan estoitta.
Samtheman, Mies44 15.09.2022
Keskustelumme avoimesti seksistä ja kaikista fantasioistamme ovat avanneet mahdollisuuttamme kokeilla uusia juttuja. Avoin keskustelumme myös lisää odotuksia ja rikkoo raja-aitoja kokeilemaan uusia juttuja. Mm. Virtuaalilasien käyttö tuo uusia kokemuksia ja auttaa toteuttamaan seksiämme molempia tyydyttävällä tavalla. Jos parisuhde on menettänyt petipuuhien osalta viehätystä ennenkin menette toimimaan väärin ja esim. Pettämisen tielle kokeilkaa virtuaalimaailmaa parisuhteessa. Saatatte pelastaa itsenne ja toisen sekä samalla parisuhteemme!!
mehu, pariskunta 16.09.2022
Keskustellaan mutta yleensä kirjoitetaan asioita joita halumme kokeilla tai mistä pidämme. Tämä tapa helpottaa jos itse keskustelu on hankalaa.
Roteva mies ja rottinkipiiska, Mies 43v 20.09.2022
Avoin keskustelu lisää kokeilunhalua, kun kumppanille uskaltaa ja kehtaa ehdottaa käytännössä ihan mitä vaan.
Kaikkea Hyvää, Mies 49v 20.09.2022
Yhteinen nautinto lähtee yhteisistä intresseistä ja molempia kuunnellen ja molempien puhuen näistä.
xXx, M40N31 25.09.2022
Puhutaan jatkuvasti ja paljon, sekä harmitellaan sitä, ettei aikaa ole riittävästi. Mutta silloin kun aikaa on, niin on usein keskusteltu jo päivien ajan aiheesta ja siitä, mitä halutaan sillä kerralla tehdä. Näin ollaan parhaimmiltaan oltu jo päivien ajan valmiiksi vireessä ja itse toimitus on täyttä juhlaa molemmille. Kun kaikesta puhutaan avoimesti, on seksikin huomattavasti parempaa. Puhumisen aloittaminen voi olla joillekin hankalaa, onneksi ei meille. Itse näkisin, että varovasti ehdottamalla ja siitä rohkeampaan tyyliin pikkuhiljaa etenemällä pääsee pikälle, mikäli toista tai molempia ujostuttaa puhua aiheesta. Näin ainakin oman kokemuksen mukaan.
Kahvikuppi, N29 26.09.2022
Kyllä, keskustellaan! Minusta se on pitkässä parisuhteessa virkeän ja hyvinvoivan seksielämän perusjuttu. 10v saman ihmisen kanssa lähestyy, ja siinä ajassa omat mieltymykset sekä myös kroppa on ehtineet muuttua. Avoin keskustelu luo tilaa tuoda esiin niitä muutoksia, ja toisaalta myös mahdollisuuksia kokeilla jotain uutta. Tärkeintä meillä on ollut se, että keskustelua käydään myös sängyn tai muun seksinharrastamispaikan ulkopuolella. Lisäksi kannattaa aina aloittaa minä-sanalla: musta tuntuu, mä oon miettinyt, mulla toimisi paremmin jne. Se tuottaa usein parempaa keskustelua :)
Anqa, Nainen 19v 26.09.2022
Joskus tulee juteltua aiheesta enemmän, joskus vähemmän. Olisi silti omasta mielestäni tarvetta enemmän keskustelulle kumppanini kanssa, että molemmat tietäisi mistä kumpikin todella tykkää.
Rebbana, N30 26.09.2022
Minulla on kohtuu uusi kumppani. Alussa aihe ei aina ole se, josta haluaa puhua, mutta itse koen sen suhteen toimivuuden kannalta tärkeäksi aiheeksi heti alkuun. Oman kumppanin sain avautumaan omalla avoimella suhtautumisesta seksiin ja oheisjuttuihin. Pehmeä rehellisyys tuo turvaa ja parantaa niitä hetkiä kummallekin. Kiva että kumppani on avoin lelujen mukaan tuloon. ;)
Miru69, Vaimo 52v. 27.09.2022
Toki, seksistä keskustelu on äärettömän kiihottavaa ja myös tarpeellista. Miten muuten kumppani voi tietää mistä nautit?
Aiemmat aiheet Oletko harrastanut seksiä julkisella paikalla? Millaisia seksiunia olet nähnyt? Harrastatko sooloseksiä stressin lievitykseen, piristykseksi vai ihan muuten vaan? Lisääkö lämmin sää seksihalujasi? Mitä seksiin liittyviä kommelluksia sinulle on sattunut? Miten lemmikkieläimet vaikuttavat seksielämääsi? Piristääkö seksi sinua? Kun seksihalut lopahtavat kesken puuhien Miten junailet lemmenhetken lapsiperhearjessa? Entä, jos ei seiso? Eka kerta seksivälineen kanssa Onko yhdyntä ohi liian nopeasti? Oletko teeskennellyt orgasmin? Kotiin eristäytyminen ja seksielämä Miten sinä saat orgasmin? Syökö some seksielämääsi? Mitä mieltä olet vihjailevista kuvista ja videoista? Yllätitkö jonkun kesken seksipuuhien? Unohtuiko ehkäisy? Millainen vaate tekee olosi seksikkääksi? Mikä seksinovelli tai eroottinen kirja saa sinut syttymään? Millaiset lupaukset toimivat? Millaisia orgasmeja olet kokenut? Kuuluvatko sooloseksi ja seksivälineet yhteen? Onko korona-aika vaikuttanut seksiin? Vaikuttaako korona treffailuun? Mitä mieltä olet avoimesta suhteesta? Onko suomi seksikieli? Vaikuttaako ammatti kumppanin valintaan? Mitä mieltä olet suuseksistä? Millaista on hyvä seksi? Parantavatko seksivälineet seksielämääsi? Kerro miten seksivälineet ovat parantaneet seksielämääsi. Kerro epäonnistuneesta seksifantasian toteutuksesta tai odotukset ylittäneestä fantasiakokemuksestasi. Seksilelu joululahjaksi? Vaikuttaako seksivälineen tai seksivälineiden käyttö seksin harrastamisen määrään? Saatko mielestäsi riittävästi seksiä? Onko seksielämäsi erilaista kesällä? Tekevätkö seksivälineet seksielämästäsi parempaa? Millaisia seksipaineita miehillä on?

Juuri nyt suosittua: